Jump to content

Photo
- - - - -

Terrain edges problem (satout-texture showing where satmap should still show)


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 McNools

McNools

    First Sergeant

  • Members
  • 977 posts

Posted 01 April 2012 - 19:21

Well, I had this problem when making hazar-kot aswell, but bypassed it by simply editing the satmap removing a lot of the edges and replacing it with the satout-texture.

Anyway, to explain the problem better, ingame (and in buldozer) the satmap isn't showing at the southern and eastern edges of the map, I guess pictures will explain better than I will:

(they're taken at the exact same spot and same time, just opened the map).
Posted Image

As you can see the satmap-texture starts appearing way too far north (I've marked the approximate position it appears with black dots).
Any idea what causes this? As you can see the satmap shows up fine on the ingame map (and in visitor 3), just not in the actual game and buldozer.

My sat_lco.png is 5120x5120 pixels if that helps. (and the terrain size is 5120x5120 metres)

Edited by McNools, 01 April 2012 - 19:40.

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
also creating some sounds.

#2 Robster

Robster

    Gunnery Sergeant

  • Members
  • 454 posts

Posted 01 April 2012 - 19:37

those borders have always been troublesome... didn't you notice before that BIS maps always handle them under water? it's an engine issue sadly...

saludetes!
Posted Image

Posted Image

#3 McNools

McNools

    First Sergeant

  • Members
  • 977 posts

Posted 01 April 2012 - 19:44

Ah! okay then, I'll guess I'll just do what I did for Hazar-Kot here aswell. :) thanks mate!
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
also creating some sounds.

#4 Robster

Robster

    Gunnery Sergeant

  • Members
  • 454 posts

Posted 01 April 2012 - 20:04

ok, looking forward your good news pal!
Posted Image

Posted Image

#5 Fogu

Fogu

    Sergeant

  • Members
  • 114 posts

Posted 07 April 2012 - 12:04

Ah! okay then, I'll guess I'll just do what I did for Hazar-Kot here aswell. :) thanks mate!


plz tell me your secret:)
Posted Image
Posted Image

#6 lecholas

lecholas

    Staff Sergeant

  • Members
  • 338 posts

Posted 07 April 2012 - 15:45

I never really bothered to check it, but I always wondered whether it is the engine related bug or Visitor specific. My hypothesis (which probably is false, because if it were such a simple reason someone would already notice it) is that it could be the case that the messy textures on the S and E edges are there because of some bug with V3 cutting big satellite textures and masks into tiles (to the Layers folder). If yes, it could probably be prevented by cutting the the sat and mask textures manually and replacing corresponding tiles from S and E.

(As a matter of fact I just looked into some of the tiles created by V3 and it appears that every tile has some border parts that overlap with the neighboring tiles - some kind of transitional zone, but the zone on the bottom and right edges of the map is much wider than any other of the buffers). Has anybody looked into it already?
Posted Image

Blessed are those who have nothing to say but yet remain silent.

#7 Robster

Robster

    Gunnery Sergeant

  • Members
  • 454 posts

Posted 07 April 2012 - 18:24

@lecholas: interesting idea, never thought of replacing these border mosaics, would you mind to perform a test and tell everyone if it works... some time ago I made a test with clutter just to discover it works only when infinite terrain is disabled... saludeinzzz!!!!
Posted Image

Posted Image

#8 lecholas

lecholas

    Staff Sergeant

  • Members
  • 338 posts

Posted 08 April 2012 - 16:28

If no one else beats me to it I'll look into it when I have some time. The main problem here will be to determine how to manually create the messed up tiles (both for sat and mask).
Posted Image

Blessed are those who have nothing to say but yet remain silent.

#9 Jorski

Jorski

    Rookie

  • Members
  • 5 posts

Posted 19 March 2013 - 11:08

Any solution found?