Jump to content

Photo
- - - - -

Grapics Question


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 seamus

seamus

    Private First Class

  • Members
  • 30 posts

Posted 30 March 2012 - 16:53

Hi all,guys i have a question about the grapics in arma 2 and OA,when i stand beside a tree or vehicle the grapics are fine but as i walk back slowly the textures become worse and worse,i had a problem with the grass also but i changed ATOC to 3 and the grass is ok now,i was just wondering if there is anyway that i can increase the view distance that the vehicle and tree textures look better from a distance?i have a hd 6950 and my brother has the same card and he also is having this problem,could it be the grapics card that is at fault,an info would be great guys,thanks lad;)
also here is a video of what is happening

Edited by seamus, 30 March 2012 - 16:56.


#2 W0lle

W0lle

    Lieutenant Colonel

  • Members
  • 8235 posts

Posted 30 March 2012 - 18:17

That's not a problem but called LOD switching. The further you are away from an object, the more details vanish. With some objects like vegetation it's more "worse"; with others it's not that noticeable.

#3 dale0404

dale0404

    Warrant Officer

  • Members
  • 2471 posts

Posted 31 March 2012 - 10:03

With a 6950 that is still harsh.
Posted Image

#4 seamus

seamus

    Private First Class

  • Members
  • 30 posts

Posted 31 March 2012 - 12:08

With a 6950 that is still harsh.


Yes it is m8,i will upload a video with the problems with the vehicle,s and larger tree,s it alot worse

#5 Glowbal

Glowbal

    Gunnery Sergeant

  • Members
  • 491 posts

Posted 31 March 2012 - 22:04

I also have a HD 6950, but it's nothing like that video.. Did you update your drivers already?

#6 NeMeSiS

NeMeSiS

    Captain

  • Members
  • 6361 posts

Posted 01 April 2012 - 00:08

Also make sure your object detail setting isnt too low, and that some quality settings in your driveroptions (I cant remember and check the exact settingnames right now) are set to 'quality' or 'high quality', and not '(high) performance).

#7 DogonCrook

DogonCrook

    Lance Corporal

  • Members
  • 42 posts

Posted 01 April 2012 - 04:45

Im on my phone so its a pain to link but look at some of the nvidia graphics settings threads. Alot of the settings are probably the same. Also defrag your hard drive. If textures are loading slow this is probably part of the problem. Arma is one of the few games ssd drives make a real difference. I switched it to a ssd (i only use it for games not my os) the improvement was impressive. I use it for toh too which was an even bigger improvement since you are zooming around at high speed. But try a lot of diff settings, it takes a while to fine tune but its worth it.

#8 Muerte LOL

Muerte LOL

    Corporal

  • Members
  • 73 posts

Posted 05 April 2012 - 16:56

Have you tried to turn your post processing off or down? Same with anti aliasing. Anisotropic filtering will increase distant resolution when set higher. View distance really does not need to be set higher than 3000, 2500 works fine for me as I cant see past that anyway with a higher end computer. What made the biggest difference for me was setting the 3d resolution to 125% (under game resolution setting, which should be set to your monitors natural resolution) by default mine was set to about 87%.
Posted Image