Jump to content

Photo
- - - - -

Dedicated Server Doesn't Show


  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 trueapothecary

trueapothecary

    Lance Corporal

  • Members
  • 57 posts

Posted 07 March 2012 - 10:59 PM

I'm having trouble setting up a dedicated server. I am hosting it on a separate, dedicated machine and when I run it, everything seems to work fine on the server side. The OA and Arma 2 versions are up to date. I used Tophie's tool to set up the parameters and launch the server. I see the server launch in the lower taskbar and it says 'host initialized' but when I look for the server in the MP list, it isn't there.

The odd thing is that while watching the server, I noticed someone join and leave after 16 seconds. The server is named ATAG Dedi, but I can't seem to find it.

I've even tried looking by IP, but no luck =\

Sorry if this post is vague, but I'm not even sure where to start. Any ideas?

Edited by trueapothecary, 07 March 2012 - 11:04 PM.


#2 .kju -PvPscene-

.kju -PvPscene-

    Brigadier General

  • Members
  • 12275 posts

Posted 08 March 2012 - 06:52 AM

Post your server.cfg please



Current active projects: None :(

Maintained/assisted projects: IFA3, Blitzkrieg


Help: Got a crash? Report it! What is the RPT log file?


#3 gnarly_rider

gnarly_rider

    Staff Sergeant

  • Members
  • 319 posts

Posted 08 March 2012 - 07:44 AM

Also, are you running any mods on the server? If so, strip them all out of its modline, and see if the 'vanilla' modline gets it going (thereby removing syntax errors, issues with mod folder naming, content, signatures, etc).

Start with the bare bones basics, then once/if that works, work up from there.

#4 Coffeecat

Coffeecat

    Suspended Member

  • Banned
  • 425 posts

Posted 08 March 2012 - 12:40 PM

this tool works pretty well, never set up a dedicated server before but it was very easy
http://www.armaholic...ge.php?id=11655
Check out my SP Missions : http://forums.bistud...Player-Missions
Check out my MP Missions: http://forums.bistud...ngin-Green-Zone

#5 trueapothecary

trueapothecary

    Lance Corporal

  • Members
  • 57 posts

Posted 08 March 2012 - 09:13 PM

this tool works pretty well, never set up a dedicated server before but it was very easy
http://www.armaholic...ge.php?id=11655


This is the tool I was trying to use.

Here is the config it generated:


// Server Config Generated by Tophes Arma 2 Dedicated Server Tool
hostName = "ATAG Dedi";
password = "";
passwordAdmin = "";
maxPlayers = 10;
logFile = "";
voteThreshold = 0.33;
voteMissionPlayers = 3;
reportingIP = "arma2oapc.master.gamespy.com";
timeStampFormat = "None";
motd[] = {};
motdInterval = 3;
vonCodecQuality = 3;
disableVoN = 0;
kickduplicate = 0;
verifySignatures = 0;
persistent = 0;
BattlEye = 0;
doubleIdDetected = "";
onUserConnected = "";
onUserDisconnected = "";
onHackedData = "";
onDifferentData = "";
onUnsignedData = "";
regularCheck = "";

class Missions
{
class Mission1
{
template = "Rota%209.Takistan";
difficulty="regular";
};

};


I'm not using any mods yet, but the end goal is to run mods.

#6 Algrab

Algrab

    Sergeant

  • Members
  • 154 posts

Posted 09 March 2012 - 03:41 PM

Uncheck the mission at server startup

Also run the game on same machine as server and see if you see the server to make sure it is running
Am I bad, or am I bad.
SWOTL
OFP&ARMA GROM clan member

#7 trueapothecary

trueapothecary

    Lance Corporal

  • Members
  • 57 posts

Posted 12 March 2012 - 10:49 PM

Still no luck, I tried just doing the basic config from Kelly's heroes, without that dedicated.exe tool

I don't understand why this server isn't showing up. I've even tried it on my home machine and I'm getting the same results.

Server console:

17:33:23 Dedicated host created.
17:33:24 BattlEye Server: Initialized (v1.126)
17:33:24 Host identity created.

Server.cfg
/* 
Example ArmA2 server configuration file
by [KH]Jman, 3rd July 2009.  http://www.kellys-heroes.eu
*/

// Password for private servers. Uncomment this if you wish to run a private server
// password = "set"; 

/*
 Password to protect admin access
type: #login mypassword 
in ingame client chatbox to login as admin
type: #missions 
in ingame client chatbox to display the mission list
*/
passwordAdmin = "pw"; 

// The name of the server that shall be displayed in the public server list
hostname="NAKEDSQUIRREL";

/*
Message of the day. It can be several lines, separated by comma
empty messages "" will not be displayed at all but are only for increasing the interval
*/
motd[]=
{
	"Welcome to my server name",
	"hello world",
};


// Time interval (in seconds) between each message of the day
motdInterval=50;

/* 
25% or more players need to vote for mission to become effective
set to 1.5 to turn off missions voting
*/
voteThreshold=0.25;


/*
Maximum amount of server slots
server will always display 64 slots if maxPlayers is >64 and server is empty
*/
maxPlayers=80;


/*
Gamespy reporting url for public server list inclusion
use 127.0.0.1 for LAN server
*/
reportingIP="arma2pc.master.gamespy.com";


/*
If specified player connects/disconnects and player id are written to file.
log file is persistant and appends data on server restart.
*/
logfile="myserver.log";


/* 
Specifies the mission rotation and related difficulty settings.
leave blank i.e   class Missions {};
to enable player's selection from mission list & difficulty settings
(voted on if no admin logged in)
*/   
class Missions
{
class Mission_01   // name for the mission, can be anything
{
template = mymission.Chernarus; // omit the .pbo suffix
/* 
difficulty: recruit, regular, veteran & expert 
as specified in *.Arma2profile
*/
difficulty = "regular";   
/* 
The following options are seen in the lobby of a multiplayer game. These 
options can be useful for setting time limits and score limits in such games 
as Capture the Flag and Death Matches. Other popular uses include 
accelerate time, setting the mission difficulty or switching the intro on/off.
*/
param1 =   
param2 = 
};
class Mission_02
{
template = anothermission.Chernarus; 
difficulty = "veteran";
param1 =   
param2 = 
};
};


// If class missions is blank start voting when 1 players connect.
voteMissionPlayers=1; 

// Do not allow players with duplicate ids to connect
kickduplicate=1;

// If set to 1 players must use exactly the same -mod= startup parameter as the server.
equalModRequired=0;

// If set to 1, Voice over Net will not be available
disableVoN=0;

/* 
Quality from 1 to 10
refer to: 
http://community.bistudio.com/wiki/ArmA:_Multiplayer#VOIP_support 
for codec info. 7 is the best.
*/
vonCodecQuality=7;


/* 
Set the timestamp format used on each report line in server-side RPT file.
possible values are:
none (default), short & full
*/
timeStampFormat=full;

/* 
Enables persistent battlefield
dependent on the mission specifiying persistence, otherwise has no effect.
missions must contain either instant respawn or base respawn options located in the missions description.ext file
*/
persistent=0;

/* 
Enables signature verification for addons
this will prevent pbo hacks by only allowing pbos that pass servers public key checks
*/
verifySignatures=1;

// Signature timeout fix
regularcheck="{}";

// See ArmA Biki for additional signature commands

// EOF



#8 Dirty Haz

Dirty Haz

    Master Sergeant

  • Members
  • 610 posts

Posted 12 March 2012 - 10:56 PM

Make sure all ports are open and no firewalls are blocking it. This and this might be helpful.

#9 nuxil

nuxil

    Sergeant Major

  • Members
  • 1606 posts

Posted 13 March 2012 - 12:04 AM

17:33:24 BattlEye Server: Initialized (v1.126)

wow.. youre realy outdated on BE side.

also shoudnt
reportingIP = "arma2oapc.master.gamespy.com";
be ?
reportingIP = "arma2pc.master.gamespy.com";
i use ]arma2pc.master.gamespy.com for CO and it works fine

Edited by nuxil, 13 March 2012 - 12:10 AM.


#10 trueapothecary

trueapothecary

    Lance Corporal

  • Members
  • 57 posts

Posted 13 March 2012 - 12:06 AM

I opened the ports already and I'm not getting any security messages from windows.

#11 Dirty Haz

Dirty Haz

    Master Sergeant

  • Members
  • 610 posts

Posted 13 March 2012 - 12:13 AM

Change:

reportingIP = "arma2oapc.master.gamespy.com";

to:

reportingIP="arma2oapc.master.gamespy.com";

You have a space after reportingIP and after the = symbol.

#12 trueapothecary

trueapothecary

    Lance Corporal

  • Members
  • 57 posts

Posted 13 March 2012 - 12:51 AM

I've tried changing to [arma2pc.master.gamespy.com], but the server still isn't showing up on the list

BattlEye Server: Initialized (v1.126) is the latest Battleye from http://www.battleye.com/download.html

I've also tried a copy and paste from the Kelly's heroes website (see the second config code) It doesn't have spaces in:

reportingIP = "arma2....."

, but that config file isnt working either. The 1st config is just from Trophe's Arma 2 Dedicated server tool.

The thing I really dont understand is why it shows people joining the server for 10-15 seconds and leaving. The server has to be broadcasting something somewhere if I'm getting 'X user connected, a list of the 'mods' they are using and X user disconnected' in the Arma OA console

#13 nuxil

nuxil

    Sergeant Major

  • Members
  • 1606 posts

Posted 13 March 2012 - 12:58 AM

BattlEye Server: Initialized (v1.126) is the latest Battleye from http://www.battleye.com/download.html


sorry. its not. latest is 1.32. i think you putted the BEServer.dll in the wrong dir.
also check that its using the correct dir for your config file.. Ie. if you used the profile parameter you might edit wrong file..

#14 trueapothecary

trueapothecary

    Lance Corporal

  • Members
  • 57 posts

Posted 13 March 2012 - 01:28 AM

sorry. its not. latest is 1.32. i think you putted the BEServer.dll in the wrong dir.
also check that its using the correct dir for your config file.. Ie. if you used the profile parameter you might edit wrong file..


Ok, I've put the correct battleye dll in all of the generated battleye folders, It's running 1.32 but I still can't see the server. I've also tried with Battleeye turned off but no luck =(.

Edited by trueapothecary, 13 March 2012 - 01:33 AM.


#15 Dirty Haz

Dirty Haz

    Master Sergeant

  • Members
  • 610 posts

Posted 13 March 2012 - 03:38 PM

Edit:
Just checked the server.cfg on BIS wiki and it has spaces as well so just ignore my posts above as that is not the case. If you can answer the questions below then maybe it will be easier to find the problem.
Q) Do you have a router and if so which one?
W) What ports have you opened?
E) Do you have any other firewalls/security protection such as Norton; Mcafee?

Edited by Dirty Haz, 13 March 2012 - 05:18 PM.


#16 trueapothecary

trueapothecary

    Lance Corporal

  • Members
  • 57 posts

Posted 13 March 2012 - 10:08 PM

I've been trying this on two machines.. My own and a dedicated server machine. The dedicated server has all of its ports open with no windows firewalls or anything. And with my own machine, I have the firewall open for all of the 3 utc ports required, but I'm not seeing the server...

I feel like I'm missing something big... let me go over the steps I've taken so far on both machines


- Install ArmA2 and OA
- Download Arma 2 standalone dedicated server
- Download OA standalone dedicated server
- Download Battleye.dll
- add server.cfg and Arma2.cfg
- add default.arma2profile
-Open ports 2302 2303 2305
-create shortcut to arma2oaserver with parameters: "C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\arma 2 operation arrowhead\arma2oaserver.exe" -port=2302 -name=default -config=default\server.cfg -cfg=default\Arma2.cfg -profiles=default"
-launch...

#17 Dirty Haz

Dirty Haz

    Master Sergeant

  • Members
  • 610 posts

Posted 14 March 2012 - 12:30 AM

Try this:

-port=2302 -name=default -config=default\server.cfg -cfg=default\Arma2.cfg -profiles=default -netlog

and this:

-port=2302 -name=default -config=server.cfg -cfg=Arma2.cfg -profiles=default -netlog

Make sure you have put the server.cfg in "C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\arma 2 operation arrowhead\
Can you also post your Arma2.cfg so I can look at it.

---------- Post added 03-14-2012 at 12:30 AM ---------- Previous post was 03-13-2012 at 10:45 PM ----------

Try:

reportingIP = "arma2.master.gamespy.com";

and this:

reportingIP = "arma2oa.master.gamespy.com";



#18 trueapothecary

trueapothecary

    Lance Corporal

  • Members
  • 57 posts

Posted 24 March 2012 - 05:40 AM

I really appreciate your help Haz, sorry I've been busy with school so I haven't had much time to spend working on this issue. I'll give your last suggestions a go and see if I have any luck, but I might just have to find someone I can drag onto Teamspeak that has experience setting up a server. Hopefully I can find someone that still remembers the steps. I had an old squad made that talked about having 'issues' getting the dedi server started but he couldn't remember how he fixed them.

Also, ever since I started messing around with the server exe, I wound up messing up six-updater somehow (god help me if I can ever get it configured again). I also see server settings on sixupdater, but I can't seem to launch a server with that program either. I thought one of these outside programs would make setting up a server easy. Oh well.

#19 Dirty Haz

Dirty Haz

    Master Sergeant

  • Members
  • 610 posts

Posted 24 March 2012 - 10:53 PM

If you have a TS server then I can explain how to setup server from total beginning. PM with details if you want me to explain it all.