Jump to content

Photo
- - - - -

What else can I do to make ARMA 2 OA run smoothly?


  • This topic is locked This topic is locked
3 replies to this topic
Thread Starter
Tzuridis
Tzuridis

    Newbie

  • Members
  • 1 posts

  • Joined: 05-January 2011

Posted 20 February 2012 - 03:52 #1

8 core 3.6 ghz
8 gig ram
gtx 450 1 gb

I figured my computer could handle this game quite well. One thing I have noticed that even if I drop the video settings the from low or high I only lose like 2-5 fps. But that doesnt matter when I get only 15-30 fps. What is causing my pc to not run this game correctly? I already use these tweaks:

running as an administrator (I turned this off from CP)
nosplash -cpucount=8 -exThreads=7
Post-processing to Low
VSYNC OFF
rendered frames ahead
Game process priority - Set it on High
Closed open background windows
Updated latest drivers

larsiano
larsiano

    Banned

  • 821 posts

  • Joined: 10-July 2009

Posted 20 February 2012 - 06:20 #2

My old GTX285 had the same framerate @1920x1200pix so i just swapped it for a GTX580 and all is better now. How many "rendered frames ahead" you have? This seems to make quite the differance when it comes to performance im using 1 or maybe try 3 and 5. Also try the "performance mode and single display prio mode" in the NV driver config.

Did you know about the : New features: FXAA Anti-Aliasing mode, user-definable memory allocators, new scripting commands, new commandline options
Posted Image

domokun
domokun

    Sergeant Major

  • Members
  • 1731 posts

  • Joined: 21-September 2006

Posted 20 February 2012 - 12:44 #3

Try these settings and let us know how you get on

foxhound
foxhound

    Retired Moderator

  • Members
  • 11378 posts

  • Joined: 06-June 2005

Posted 20 February 2012 - 19:22 #4

There are many stickies with info about this which you can also use to ask this question:

- ArmA2 / OA (low) performance issues
- Operation Arrowhead performance optimizations/comparisons
- ArmaHolic ArmA 2 Optimization
Visit Armaholic.com | Visit Carriercommandaholic.com
Posted Image
Public FTP available, just check the Armaholic.com FAQ.

HMM........wonder what it is huh?