Jump to content

Photo
- - - - -

CBA: Community Base Addons for A2, OA and CO


  • Please log in to reply
797 replies to this topic
Thread Starter
killswitch
killswitch

    First Sergeant

  • Members
  • 990 posts

Posted 24 July 2010 - 13:24 #1

Posted Image
Current version: 1.0.1pre2 (build 196)

This release is intended for users of all three variations of Arma 2 - the original ArmA 2, ArmA 2 Operation Arrowhead and ArmA 2: Combined Operations.
Now comes in only one mod folder, @CBA_CO. You no longer need to load up to three different mod folders.

Just load @CBA_CO

Key Changes
  • 1.0.1 requires ArmA II 1.62 beta build 100697 or later. (Get the latest ArmA II betas from here)
  • This means that on Linux dedicated servers, you must copy the addons and dta beta game data folders from Expansion/beta/Expansion on your Windows computer into expansion/beta/expansion on the Linux server and edit the start script (arma2oaserver) to look something like this:
    OTHERPARAMS='-cpucount=2 -beta=expansion/beta;expansion/beta/expansion -mod=@cba_co;@other;@mods;@go;@here'


Documentation
Full documentation is available at DevHeaven
The issue changelog is available here

Download

The addons, manual, functions reference and complete sources are included in the release.

See here (Download page)

Important:
If you play with the current, official, non-beta ArmA II OA/CO 1.62 patch, you must use the previous 1.0.0 version:

This version still needs you to load at least two and possibly three mod folders:

  • ArmA II:
    -mod=@CBA;@CBA_A2
  • ArmA II: Operation Arrowhead
    -mod=@CBA;@CBA_OA
  • ArmA II: Combined Operations
    -mod=@CBA;@CBA_A2;@CBA_OA

Edited by Killswitch, 16 March 2013 - 11:35.
1.0.1pre2


Manzilla
Manzilla

    First Lieutenant

  • Members
  • 5142 posts

Posted 24 July 2010 - 13:37 #2

FIXED: High Command missions would give the HC commander control of units outside his assigned command hiearchy.


So this was causing that. I couldn't figure out which mod was doing it, if any at all. I kinda thought it was a problem that popped up with the release of OA.

I found a work around but it's nice to know I can change it.

Thank you.

EDIT:

Just removed the workaround(an extra Subordinate Module sync'd only to an existing Sub Module) and everything worked!

Thanks Killswitch! :yay:

Edited by Manzilla, 24 July 2010 - 13:42.

:coop: :yay::yay::yay: (God damn bananas..... again)

Join the most rootin', tootin'est crew on these here forums! That's right folks we're darn tootin'.

Mike Tyson's ode to Manzilla's SP playing style:

My style is impetuous. My defense is impregnable and I'm just ferocious.... I want your heart, I want to eat his children! Praise be to Allah!


blackpulpit
blackpulpit

    Sergeant

  • Members
  • 180 posts

Posted 24 July 2010 - 14:31 #3

Maybe this was why every time I play OA combined with Ace online I got a timeout then eventually crash to desktop, will check it out thanks.

foxhound
foxhound

    Retired Moderator

  • Members
  • 11376 posts

Posted 24 July 2010 - 15:28 #4

Updated release frontpaged on the Armaholic homepage.

Posted Image
Community Base Addons v0.6.0


Visit Armaholic.com | Visit Carriercommandaholic.com
Posted Image
Public FTP available, just check the Armaholic.com FAQ.

HMM........wonder what it is huh?

Xeno
Xeno

    ACE Team Leader

  • Members
  • 1814 posts

Posted 24 July 2010 - 16:16 #5

Maybe this was why every time I play OA combined with Ace online I got a timeout then eventually crash to desktop, will check it out thanks.

If your timeout problems happen when you access an ammobox (gear dialog) then it is related to a bug in OA 1.52. It's fixed in the OA beta patches.

Xeno
[SIZE=1][/SIZE]

khugan
khugan

    Staff Sergeant

  • Members
  • 206 posts

Posted 25 July 2010 - 03:39 #6

CA_Modules_Alice2? Missing? I'm getting an error msg with the new version about EEH requiring this.
Thanks.

Fox '09
Fox '09

    Chief Warrant Officer

  • Members
  • 3327 posts

Posted 25 July 2010 - 04:33 #7

are you running combined operations or just oa
"Simulations aren't about the destination, they are about the way there." - Metalcraze

khugan
khugan

    Staff Sergeant

  • Members
  • 206 posts

Posted 25 July 2010 - 06:50 #8

I have CO, but only launching A2 from a launcher. I had the previous version of CBA and all was working well. I dl the latest and placed only the @cba (letting it over-write) from the archive and now get the error msg I mentioned.

Lee_H._Oswald
Lee_H._Oswald

    Chief Warrant Officer

  • Members
  • 3240 posts

Posted 25 July 2010 - 08:42 #9

Thanks for the update!


MfG Lee

megagoth1702
megagoth1702

    Master Sergeant

  • Members
  • 622 posts

Posted 27 July 2010 - 17:10 #10

Hey guys!

I'm getting an error when playing my self created little test missions. I will see if its also on SP / MP games.

"CBA seems to be installed, something seems to be wrong with XEH ... Contact authors" Something like that.

??

Thread Starter
killswitch
killswitch

    First Sergeant

  • Members
  • 990 posts

Posted 27 July 2010 - 19:14 #11

Hey guys!

I'm getting an error when playing my self created little test missions. I will see if its also on SP / MP games.

"CBA seems to be installed, something seems to be wrong with XEH ... Contact authors" Something like that.

It's this error message, right?

ERROR: You have loaded CBA, but something went wrong with XEH; Please report to authors!

That's an an error message generated by an addon in the @CBA_OA mod folder (used along with @CBA by users of a standalone Arrowhead installation).

Can you tell us exactly what addons and mods you're using when this error appears?

Edited by Killswitch, 27 July 2010 - 20:04.

When life gives you lemonade, make lemons.

megagoth1702
megagoth1702

    Master Sergeant

  • Members
  • 622 posts

Posted 27 July 2010 - 20:48 #12

Correct. I have Combined OPS installed all in one folder (standalone, no STEAM), I am running arma2 standalone from inside the same folder though to play with my arma2 buddies.

Why would the AO folder give me an error although its not even loaded in the shortcut...

I use.. Wow, A LOT...

But the most recent ones are ->
ACE, ACEX, ACRE, @JayArma2Lib, Zeus AI ACE, glt_opa_kill_double.

Thats basically all the new stuff. The rest is sound&units but they always worked fine.

Thread Starter
killswitch
killswitch

    First Sergeant

  • Members
  • 990 posts

Posted 27 July 2010 - 22:13 #13

Correct. I have Combined OPS installed all in one folder (standalone, no STEAM), I am running arma2 standalone from inside the same folder though to play with my arma2 buddies.

Why would the AO folder give me an error although its not even loaded in the shortcut...

It shouldn't (and couldn't), unless it is somehow loaded anyway. Check the the in-game "Expansions" menu - if @CBA_OA or @CBA_A2 was enabled in there, perhaps that's why it's being loaded processed. So double-check that no mods are enabled in the in-game "Expansions" menu. OTOH, if one uses -mod=... the choices made in the Expansions menu are disabled/ignored anyways, so that's not likely the reason.

(The error message you saw may also be printed if you have the ArmA II compatibility folder loaded, @CBA_A2.)

The error message is part of a sanity check built into @CBA_OA and @CBA_A2 and is meant to print a warning message to people when/if they load only @CBA_OA or only @CBA_A2 - both of these expect @CBA to be loaded aswell. In your case though, the specific error message you saw indicate that something odd has happened and that the Extended Eventhandlers system (which lives in the @CBA mod folder) hasn't been loaded properly.

I use.. Wow, A LOT...

But the most recent ones are ->
ACE, ACEX, ACRE, @JayArma2Lib, Zeus AI ACE, glt_opa_kill_double.

Thats basically all the new stuff. The rest is sound&units but they always worked fine.

Ok. Now, does this error message show when you're running Combined Ops or when you're running the older ArmA II executable? (When you run ArmA II, you need to load both the @CBA and @CBA_A2 mod folders) In either case, try isolating the problem to a case when you're using as few mod folders as possible. Once you have this minimal set of mod folders that still exhibit the problem (and the order in which they are listed in the -mod=... startup parameter), tell us. I'll try to recreate the problem here.

Edited by Killswitch, 27 July 2010 - 22:20.

When life gives you lemonade, make lemons.

Big Dawg KS
Big Dawg KS

    Captain

  • Members
  • 6363 posts

Posted 28 July 2010 - 02:07 #14

Big Dawg KS - no, CBA doesn't have that kind of functionality.


Can it?
VBS Designer

I like to call Arma a sandbox game that works pretty much like LEGO - you buy it not just because you want to have a nice car from the main picture on its box, do you?


ck-claw
ck-claw

    Warrant Officer

  • Members
  • 2650 posts

Posted 28 July 2010 - 08:58 #15

Hey,i've tried snooping about but cannot find any info on the matter? (prob staring at me somewhere) :rolleyes:

But is this needed on a dedi server?

Thanks

ck

Posted Image


How Ppl Treat Me Is Their Path, How I Respond Is Mine...

Yet another white-knight who parachuted himself into the thread without using the search function. :party:


Thread Starter
killswitch
killswitch

    First Sergeant

  • Members
  • 990 posts

Posted 28 July 2010 - 13:27 #16

In reference to this posting

Big Dawg KS - no, CBA doesn't have that kind of functionality.

Can it?

Maybe - I don't actually know. Submit a feature request in the CBA issue tracker so it can be further discussed - maybe there is a way to do something to do what you need.

---------- Post added at 01:27 PM ---------- Previous post was at 01:26 PM ----------

But is this needed on a dedi server?

No, it shouldn't be needed unless you have other addons on the server that require it.
When life gives you lemonade, make lemons.

ck-claw
ck-claw

    Warrant Officer

  • Members
  • 2650 posts

Posted 28 July 2010 - 15:20 #17

Thanks Killswitch :)

Posted Image


How Ppl Treat Me Is Their Path, How I Respond Is Mine...

Yet another white-knight who parachuted himself into the thread without using the search function. :party:


megagoth1702
megagoth1702

    Master Sergeant

  • Members
  • 622 posts

Posted 29 July 2010 - 03:50 #18

It shouldn't (and couldn't), unless it is somehow loaded anyway.


Indeed.

Solved.

I downloaded some UK units for a campaign and put them into my "@units" folder, apparently I will split units into @A2units and @AOunits, because loading the UK units which were made for AO screwed up my game.

Make sure you never load anything with your game that is not made for it, double check and use organized mod folders, I learned that.

Solved. :)

Stavanger
Stavanger

    Master Sergeant

  • Members
  • 786 posts

Posted 29 July 2010 - 10:16 #19

Mirror updated by ePrison

--->> Download Community Base Addons v0.6.0

best Regards,
Stavanger

quicksilver67
quicksilver67

    Sergeant

  • Members
  • 86 posts

Posted 04 August 2010 - 02:29 #20

I get the same error messages (XEH), and I'm not the only one. EVERYONE I have talked to has gotten that message when running vanilla A2 with the 060 version of CBA and their init line set up -mod=@CBA;@CBA_A2.

If you run without the @CBA_A2, then you get a message you need it; if you run with it, you still get the XEH issue. Somewhere, something is not correctly referencing the cba xeh in the main cba folder.

I have experienced no issues running A2 and OA together; the regular @CBA works fine for that, and I do not appear to have any issues when running OA stand alone.

I'd take a good, close look at the CBA_A2 config file or possibly the versioning.