Results 1 to 9 of 9

Thread: Changing.

  1. #1

    Changing.

    Hi.
    I saw a mod on YouTube, but that few years ago.
    OK, how to make a config (or another file), to change axis of weapon movement.
    As you see, if you turning your mouse, your player first turning only weapon, but later all body.

    If you know, how to make something like this on that screen?
    How to change axis of turning weapon without all body.
    Look on the feets - they are in line!

    As you see, player full weapon axis is small, but AI's is big.
    Idk how to do thats, i think someone here know.
    Thanks for reply.

  2. #2
    In config, look for
    Code:
    class Man:Land
    or
    Code:
    class Man: Land
    scroll down a bit you should see those lines :
    minGunTurn=-...;
    maxGunTurn=...;
    these are for the human player

    and
    minGunTurnAI=-...;
    maxGunTurnAI=...;
    these are for the AI only

    It is what control how much of the free aim zone is possible.
    In your screenshot the free aim zone of the AI is defined as bigger than the player, that's why you see the difference.

  3. #3
    Private First Class LeafMaster510's Avatar
    Join Date
    Jun 20 2009
    Location
    P-sk, Poland.
    Posts
    39
    Author of the Thread
    Oh, thanks very much friend!
    But, its in config.bin.
    If i converting it to cpp, and want agin convert into bin, there is show me a lil problem.
    You know where I can found oryginal config.cpp (Oryginal from config.bin), there can change thats options and convert it back to bin?

  4. #4
    Master Gunnery Sergeant -Martin-'s Avatar
    Join Date
    Apr 10 2009
    Location
    United Kingdom
    Posts
    1,145
    Oh, thanks very much friend!
    But, its in config.bin.
    If i converting it to cpp, and want agin convert into bin, there is show me a lil problem.
    You know where I can found oryginal config.cpp (Oryginal from config.bin), there can change thats options and convert it back to bin?
    I know that there is a program that can unwrap .bin configs in ArmA, I'm not sure if it works for OFP, you can give it a try

    EDIT: here is the link http://jarkko.ip.fi/ofp/armaunbin_v10.zip
    Last edited by -Martin-; Sep 16 2009 at 18:16.

  5. #5
    Sergeant Major Zulu1's Avatar
    Join Date
    Feb 19 2006
    Location
    Los Angeles, CA. USA
    Posts
    1,655
    Oh, thanks very much friend!
    But, its in config.bin.
    If i converting it to cpp, and want agin convert into bin, there is show me a lil problem.
    You know where I can found oryginal config.cpp (Oryginal from config.bin), there can change thats options and convert it back to bin?
    CPP2BIN will do it.

    http://www.opflashpoint.org/download...n_tools/12.zip

    Also to unbin Binary View is a great tool.

    ftp://ftp.ofpr.info/ofpd/rest/Binview.zip
    System Specs: [Intel i5 655k 3.2ghz unlocked]...[8gb ddr3 1344mhz ram]...[evga GTX660sc 2gb gddr5]...[Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme]
    Worlds largest collection of OFP files known to man.

  6. #6
    Private First Class LeafMaster510's Avatar
    Join Date
    Jun 20 2009
    Location
    P-sk, Poland.
    Posts
    39
    Author of the Thread
    Martin#
    Thats dont work :/
    Zulu1#
    Thanks, i will try this!
    Zulu1##
    Thanks buddy, thats works great!
    Thanks alot!
    Last edited by LeafMaster510; Sep 16 2009 at 18:40.

  7. #7
    You know where I can found oryginal config.cpp (Oryginal from config.bin), there can change thats options and convert it back to bin?
    I don't know how much you know about OFP, but i recommend you to NOT replace the original BIS config.bin (located in ..\Res\bin\ ) by a modified one.

    Instead create your own mod folder and inside of it, add a sub folder you will name
    Code:
    bin
    In ..\yourownmodfolder\bin\ you can then put your modified config.bin file
    This way starting OFP with a -mod=yourownmodfolder will use your modified config, without having touched to the original BIS one.

    For the tools to use, the one from Zulu1 post are the ones i have always used, they work perfectly.

  8. #8
    Sergeant Major Zulu1's Avatar
    Join Date
    Feb 19 2006
    Location
    Los Angeles, CA. USA
    Posts
    1,655
    Forgot that there was one other tool. PBO Decryptor v1.3 (unpbo1.3) that will depbo and debin as well. After file is selected hit drop down arrow and change from PBO to BIN.
    http://www.ofp-shabashka.narod.ru/sh...s/UnPBO_13.zip

    To throw it in my favorite and most unsed tool is WinPbo.
    http://andrew.nf/ofp/tools/winpbo.rar

    When properly associted with PBO files through Windows you can just double click on any PBO file. It will not unpbo 100% of time, but 98% is pretty good. I use unpbo or Mikero`s Elietness as a fallback.
    Last edited by Zulu1; Sep 17 2009 at 00:00.

  9. #9
    Private First Class LeafMaster510's Avatar
    Join Date
    Jun 20 2009
    Location
    P-sk, Poland.
    Posts
    39
    Author of the Thread
    Yes i know.
    I made that, whats i want.
    Topic can be closed.
    Thanks ;D

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •