Page 158 of 211 FirstFirst ... 58108148154155156157158159160161162168208 ... LastLast
Results 1,571 to 1,580 of 2103

  Click here to go to the first Developer post in this thread.  

Thread: ArmA2 / OA (low) performance issues

  1. #1571
    well, it depends a lot on settings too.

    quoting myself from another topic, it has a screen you can use to compare
    Quote Originally Posted by Leon86 View Post
    I made a screenshot of em.

    this spot (cherno construction site, first floor watching cherno) is particularly heavy on the cpu because a lot of cherno is in view, if I move view from left to right the lowest fps I see is about 35. If I put a few squads of marines in cherno running around it still stays above 30.

    chernogorsk is so heavy the viewdistance only has limited influence if you are on this particular spot, the buildings just dominate the cpu load.
    31.5 fps with 2000m vd
    29.5 fps with 3000m vd

    I put the object detail so high to prevent annoying lod changes. hdr is high because of dayz.

    average fps in the city is higher btw, this is just my attempt to find a CPU limited spot so you can compare easily to your current hardware.

    last week I was playing dayZ and someone showed up with a helo while I was in elektro hospital, my fps was terrible, didnt have a counter on but I guess it was 15. even an i5 750 on 4.0 doesnt cut it sometimes I guess, but it's been running well in my other dayz sessions.
    on minimum settings (although still 1920x960 res) I get 85-120 fps in cherno, and 80 fps on that particular building.
    Last edited by Leon86; May 24 2012 at 01:54.
    Arma 3 is a twitchshooter
    Needs more rainbow six 1-3

  2. #1572
    Hey everyone,

    I recently bought the game and I'm having issues with choppiness and framerate. I'm not really sure what the problem is (beyond the fact that my computer is showing its age) so any help would be appreciated.

    My Specs:
    Core 2 Duo E8500 @3.16 GHz
    HD 4850 512 MB
    2 GB RAM
    Win 7

  3. #1573
    on those specs you have to run near minimum and still get low-ish fps sometimes, mostly in cities as the cpu really cant cope.

  4. #1574
    okay guys, the game works better now with anti allaising off, however, i really wanna play this game smoothly and on good settings...
    what do i have to change and details to buy so i can play it better?
    Win 7
    3 GB Ram
    QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 955, 3127 MHz
    Motherboard Chipset nVIDIA nForce 7025-630a
    GeForce GTX 460 (1024 MB)

  5. #1575
    Quote Originally Posted by boomdan View Post
    okay guys, the game works better now with anti allaising off, however, i really wanna play this game smoothly and on good settings...
    what do i have to change and details to buy so i can play it better?
    Win 7
    3 GB Ram
    QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 955, 3127 MHz
    Motherboard Chipset nVIDIA nForce 7025-630a
    GeForce GTX 460 (1024 MB)
    if you want to play smooth on high settings you should buy an i5-2500K, Z77 mobo, 8GB ram, overclock it like mad and get a gtx670.

    If you dont want to spend, overclock that cpu to 3.8 or 4 Ghz, that should help in towns and helps with model detail and viewdistance. You could get a new gpu like the 7850 but that will not help you in the big cities.

  6. #1576
    Regarding my issue, I had a 2GB video card. That's why I was lagging. If you have a 2GB video card, set your video memory to VERY HIGH!
    I really hope I fixed it, so far so good !!!!

  7. #1577
    Sergeant Major MavericK96's Avatar
    Join Date
    Jul 3 2004
    Location
    Anacortes, WA, USA
    Posts
    1,844
    Quote Originally Posted by Redstarfish View Post
    Regarding my issue, I had a 2GB video card. That's why I was lagging. If you have a 2GB video card, set your video memory to VERY HIGH!
    I really hope I fixed it, so far so good !!!!
    I've heard if you use Very High instead of Default for a 1 GB+ card, you'll be artificially limiting the amount of VRAM you can use and thus incur more LOD swapping/stutter.
    Core i7 920 @ 3.995 GHz, HT off
    12 GB OCZ DDR3-1600
    Galaxy GTX 680 (light overclock)
    Samsung 830 Series 256 GB SSD
    Windows 7 Pro x64

    ArmA2/OA Settings:
    1920x1080 w/ View Distance at ~3600
    Video Memory at Default
    MSAA Very High, AToC=0, SMAA Ultra
    Post Processing at Very Low
    All other settings at Very High

  8. #1578
    I'm running :

    I7 2600-k
    8Go DD3
    2x 6950HD 1Go
    on W7 and have terrible overheating problems on the gfx's, as much as 80+ C°, fans working at 3200RPM to cool it ... my settings are mostly on low / normal for 1920*1080 screen ...

    People simply have to admit Operation Arrowhead is terribly done.

  9. #1579
    I have a question, I can play operation arrowhead fine, but when I launch Combined Ops I lag like hell! I can run fine on VERY HIGH in OA. Anyone?

  10. #1580
    Quote Originally Posted by dblkion View Post
    I'm running :

    I7 2600-k
    8Go DD3
    2x 6950HD 1Go
    on W7 and have terrible overheating problems on the gfx's, as much as 80+ C°, fans working at 3200RPM to cool it ... my settings are mostly on low / normal for 1920*1080 screen ...

    People simply have to admit Operation Arrowhead is terribly done.
    80 C is quite normal for a gpu. Also, dont blame games for graphics cards overheating, not even the starcraft 2 main menu which is a bit like furmark

    ---------- Post added at 09:11 AM ---------- Previous post was at 09:10 AM ----------

    Quote Originally Posted by Redstarfish View Post
    I have a question, I can play operation arrowhead fine, but when I launch Combined Ops I lag like hell! I can run fine on VERY HIGH in OA. Anyone?
    not a clue, combined ops and arrowhead is the same only with more content loaded.

Page 158 of 211 FirstFirst ... 58108148154155156157158159160161162168208 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •