Zdravím všechny vývojáře, kteří umí česky a čtou tohle fórum. Povzbuzen hudbou Mika Oldfielda vám chci napsat tento vzkaz:
Na Flashpointu jsem v podstatě vyrostl a i když jsem ho nehrál již několik let, stále si na něj dobře pamatuji. Když jsem poprvé hrál demo u mého kamaráda, byl jsem naprosto překvapen, že takovou skvělou hru vytvořil Češi. Byl jsem hrdý na to, že jím jsem taky. Navíc český dabing byl tak skvělý, že i dnes si pamatuji některé části hry naprosto přesně.
Na Armu jsem se těšil, sice jsem už před vydáním věděl, že to asi nebude nijak moc slavné, koupil jsem si speciální edici a mám ji vystavenou „na čestném místě“. Ovšem abych řekl pravdu, jediný okamžik, který mi z Army utkvěl v paměti je konec kampaně. Jinak vůbec nic.
Původně jsem tento vzkaz nechtěl ani psát, protože jsem si myslel, že do vydání zbývá jen pár měsíců a tedy, že je vše už rozhodnuto a dodělává se jen to nejnutnější, ale když jste ji nyní odložili, možná to budu mít smysl. Zkuste se, prosím, vrátit do doby před deseti lety, kdy jste v podstatě způsobili tak trochu revoluci ve freeformových hrách. Vytvořte hru, která sice nemusí vypadat jako obrázek, ale ať se dobře hraje a ještě několik let na ni budeme pozitivně vzpomínat. Ať hra má atmosféru, která nás vztáhne do děje, ať si opravdu myslíme, že jsem opravdu členem speciální jednotky a bojíme se střetu s nepřítelem. A také, ať zažijeme stejný pocity překvapení, jako když po smrti v multipleyru místo sledování jiného hráče se přeměníme do racka. To byl perfektní nápad a dodnes jsem něco takového neviděl v žádné jiné hře.
Z technologické stránky to znamená hlavně vylepšit umělou inteligenci. I když se chlubíte, jak je super a já tomu doopravdy věřil, dokud jsem ovšem neshlédl dnes zveřejněné video ze hry, kde tanky „smykují“, spolubojovníci se nekryjí atd. Abych řekl pravdu, z celého srdce si přeji, abyste oznámili, že to, co bylo dnes (včera) prezentováno je jen raná verze AI, která ještě bude mnoho vylepšena (i když jsem bohužel realista).
Dejte nám, prosím, naději, že ArmA 2 bude naprosto jedinečná hra, že zase budeme moci být na vás hrdí. Uznejte, že Armě jste si jen testovali technologie pro Armu 2, že ta bude ta hra, na kterou již sedm let čekáme. Komunikujte s českou komunitou, která tvoří dost věcí do Army a dělte se s námi více o vašich pokrocích na vašem vývojářském blogu nebo zde na fóru. Čtěte prosím různé komentáře, jak zde na fóru nebo jinde a snažte se nás pochopit.
Hodně štěstí ve vývoji hry i jinde přeje všem vývojářům autor jednoho fan webu - Acci.
Jenom taková malá poznámka: Myslím si, že když se hra odehrává na podzim, bylo by vhodné, pokud by ze stromů padalo listí. Takový průchod lesem plného barevných stromů a listů padajících na zem by mohl být nezapomenutelný zážitek. Zkoušel jsem si takový skript psát pro Armu a nemyslím si, že by to bylo složité. (Je to jen Particle efekt padající z koruny stromu, druh a barva listu podle typu stromu, dropInterval podle síly větru a „pokročilostí“ opadávání). Pokud se něco takového ve hře objeví, budu neskonale vděčný.
A pokud bych mohl mít ještě jedno přání ze sekce „splnitelné“: bude už engine umět per-pixel lighting a ne jen osvětlování jednotlivých polygonů? Prakticky to znemožňuje dělat noční mise s vozidly.
HOME
, že ta bude ta hra, na kterou již sedm let čekáme. Komunikujte s českou komunitou, která tvoří dost věcí do Army a dělte se s námi více o vašich pokrocích na vašem vývojářském blogu nebo zde na fóru. Čtěte prosím různé komentáře, jak zde na fóru nebo jinde a snažte se nás pochopit.
Reply With Quote