Page 1 of 6 12345 ... LastLast
Results 1 to 10 of 59

Thread: Texture quality sucks!

  1. #1

    Lightbulb

    How can I make better textures to my addons, like this, or this?
    Always when I place some textures to my addons, they suck
    I'm trying to use photoshop and everything but it seems that it doesn't help

  2. #2
    Chief Warrant Officer
    Join Date
    Jan 14 2004
    Location
    Netherlands
    Posts
    3,150
    Use high resolution textures like 1024x1024

  3. #3
    Die-hard OFP player Rellikki's Avatar
    Join Date
    Feb 4 2005
    Location
    Finland
    Posts
    2,931
    Author of the Thread
    I've tried even 2048 x 2048 but it's still crappy

  4. #4
    some colours become pixelated for one reason or another but remember that bulldozer wont always mip map stuff correctly - try zooming in and out onto the newly textures area etc and it should become more hi res - dont take what you see in bulldozer as the gospel truth, it can be very deceiving

  5. #5
    I created yesterday a concrete texture:

    2048 x 2048 (576 pixels)

    tga: 8.193kb
    pac: (converted with textview): 1.366kb
    *unfortunately i can't find any working link for pan-tool*

    I then applied them both onto one of my buildings and guess
    which did look sooo much better

    Yeah the tga one.

    It's also a matter of the size of the texture window when
    applying it in o2 (off course something what is only logical,
    but should be mentioned in case you don't think on this).

    But remind that it's also a matter of how many pixels a picture
    contains - the more pixels per cm/inch, the higher the quality.
    Picture size then again deals about how the dimension of the
    picture is, when applying it onto a face.

    plz correct me someone, if i spoke total crap now, but that's
    how i understand and experienced it.

    ~S~ CD
    http://www.swint.demon.nl/ofp/ofpec_work.gif
    Never argue with idiots - they just take you down to their level
    to beat you there with experience
    arabic objects/buildings thread

  6. #6
    also remember to copy and paste your flashpoint cfg from your game into the bulldozer directory and overwrite the orignal one... the cfg contains what preferences you decided (texture viewing size, etc etc) and if its not set up correctly, your textures will always look crap

  7. #7
    Retired Moderator Berghoff's Avatar
    Join Date
    Feb 10 2003
    Location
    The Netherlands
    Posts
    2,539
    Yea textures in buldozer look very blurry but ingame they look very ok

  8. #8
    Of all the conversion tools, O2 itself is giving me the best result, not that I consider it good
    i.e. take a TGA file and ask O2 to load it into a tex window, it converts it and you'll find the new coresponding PAA file in the DATA directory of O2. Unload the tex file, move the paa file from data to your addon directory, then load it again.

    Of course this is old news to many of yous.

  9. #9
    Quote Originally Posted by ([APS
    Gnat @ June 25 2005,19:54)]Of all the conversion tools, O2 itself is giving me the best result, not that I consider it good
    i.e. take a TGA file and ask O2 to load it into a tex window, it converts it and you'll find the new coresponding PAA file in the DATA directory of O2. Unload the tex file, move the paa file from data to your addon directory, then load it again.

    Of course this is old news to many of yous.
    But to some it's not

    thx for that one Gnat,

    o2 converted paa looks pretty much like the tga version
    but same filesize like the textview converted pac

    ~S~ CD

  10. #10
    Retired Moderator Berghoff's Avatar
    Join Date
    Feb 10 2003
    Location
    The Netherlands
    Posts
    2,539
    Or use feers paatool which gives you even better quality.




Page 1 of 6 12345 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •