Results 1 to 6 of 6

Thread: Transparency problem with heads or custom objects

  1. #1

    Transparency problem with heads or custom objects

    This problem is occuring when I set a transparent visor on a character having already custom head and headphones (proxies) : the face is blank !
    The problem is also occuring when I try to add a custom headphone to a standard BIS head using a proxy : the headset textures disapears




    . the character number 1 to a custom header and custom headphones. (identical to the model number 3)

    . the character number 2 to a head clasique (Bysta) BIS and custom headphones.

    . the character number 3 in a custom header and custom headphones.

    the transparency problem occurs when I add a custom object such as eyeglasses or a model of BIs personal.
    if you ave an idea...


    My RVMAT:
    PHP Code:
    ambient[] = {1,1,1,1};
    diffuse[] = {1,1,1,1};
    forcedDiffuse[] = {0,0,0,0};
    emmisive[] = {0,0,0,1};
    specular[] = {1,1,1,0};
    specularPower 5;
    renderFlags[] = {"NoAlphaWrite"};
    nextPass "ado_cos\lunette\ado_lunette_sklo.rvmat";
    PixelShaderID "Glass";
    VertexShaderID "Glass";
    class 
    Stage1
    {
     
    texture "#(ai,64,64,1)fresnelGlass()";
     
    uvSource "none";
    };
    class 
    Stage2
    {
     
    texture "ado_cos\lunette\ado_env.paa";
     
    uvSource "none";
    }; 

    RVMAT same problem with the BIS and the one below:
    PHP Code:
    ambient[]={0,0,0,1};
    diffuse[]={0,0,0,1};
    forcedDiffuse[]={0,0,0,1};
    emmisive[]={0,0,0,1};
    specular[]={0,0,0,0};
    specularPower=1000;
    PixelShaderID="Super";
    VertexShaderID="Super";
    class 
    Stage1
    {
        
    texture="#(argb,8,8,3)color(0.5,0.5,1,1,NOHQ)";
        
    uvSource="tex";
        class 
    uvTransform
        
    {
            
    aside[]={1,0,0};
            
    up[]={0,1,0};
            
    dir[]={0,0,0};
            
    pos[]={0,0,0};
        };
    };
    class 
    Stage2
    {
        
    texture="#(argb,8,8,3)color(0.5,0.5,0.5,1,DT)";
        
    uvSource="tex";
        class 
    uvTransform
        
    {
            
    aside[]={8,0,0};
            
    up[]={0,8,0};
            
    dir[]={0,0,0};
            
    pos[]={0,0,0};
        };
    };
    class 
    Stage3
    {
        
    texture="#(argb,8,8,3)color(0,0,0,0,MC)";
        
    uvSource="tex";
        class 
    uvTransform
        
    {
            
    aside[]={1,0,0};
            
    up[]={0,1,0};
            
    dir[]={0,0,0};
            
    pos[]={0,0,0};
        };
    };
    class 
    Stage4
    {
        
    texture="#(argb,8,8,3)color(1,1,1,1,AS)";
        
    uvSource="tex";
        class 
    uvTransform
        
    {
            
    aside[]={1,0,0};
            
    up[]={0,1,0};
            
    dir[]={0,0,0};
            
    pos[]={0,0,0};
        };
    };
    class 
    Stage5
    {
        
    texture="ado_cos\lunette\tactical_smdi.paa";
        
    uvSource="tex";
        class 
    uvTransform
        
    {
            
    aside[]={1,0,0};
            
    up[]={0,1,0};
            
    dir[]={0,0,0};
            
    pos[]={0,0,0};
        };
    };
    class 
    Stage6
    {
        
    texture="#(ai,64,64,1)fresnelGlass(2.1)";
        
    uvSource="none";
    };
    class 
    Stage7
    {
        
    texture="ca\data\env_land_co.paa";
        
    uvSource="none";
    }; 


    ---------- Post added at 12:54 ---------- Previous post was at 11:50 ----------

    Just for information:
    I have no problem in bulldozer only games
    The LOD 0 and 1 its a Proxy
    Last edited by ADOGMC; Apr 24 2012 at 20:49.

  2. #2
    Select all of the faces that have the glass texture and go to Faces---> Move top. That should fix it.

  3. #3
    Corporal ADOGMC's Avatar
    Join Date
    Feb 11 2006
    Location
    France-Chambery
    Posts
    92
    Author of the Thread
    I get around this, including the head directly into the LOD 0 as in arma and it works.
    In conclusion it is not the RVMAT
    http://www.clan-ado.fr/images/upload...1335304389.jpg (147 kB)


    http://www.clan-ado.fr/images/upload...1335304587.jpg (171 kB)
    Another test profile with sunglasses, and the problem appear.
    I conclude that the effect of glass does not work well with one or
    proxy.

    If someone has a solution for proxy and glass I'm interested.
    Last edited by ADOGMC; Apr 24 2012 at 22:14.

  4. #4
    Corporal ADOGMC's Avatar
    Join Date
    Feb 11 2006
    Location
    France-Chambery
    Posts
    92
    Author of the Thread
    Select all of the faces that have the glass texture and go to Faces---> Move top. That should fix it.
    does not work with a proxy for identity as glasses, head personal ect ...

  5. #5

    hi

    What the problem may be in the editor Oxygen. There is no transparency of the goggles and the glass mask of helmet. The face is white. Action "Move top" complete. Sometimes it looks good, but another time - white list.

    http://imageshack.us/photo/my-images...202237298.jpg/

    I am Russian and I have a problem with the English
    I have the same problem with my project
    describe the steps you need to do what would become transparent glass pliiiz

  6. #6
    It's alpha ordering as you may have guessed - two things at play here:

    1. Move top orders the faces selected to be processed last (top in the hierarchy)
    2. Other proxy objects (the glasses, etc) are still being processed after your model, so your visor appears opaque where they occlude. Put the visor in its own proxy so that it is processed after all the other ones (total guess, but I think it goes by alphabetical order)

    max1048, check if your rvmats are applied and set correctly.

Similar Threads

  1. working with custom objects
    By shezan74 in forum ARMA 2 & OA : TERRAIN - (Visitor)
    Replies: 8
    Last Post: Jan 10 2011, 20:18
  2. Custom heads for specific units problem.
    By McNools in forum ARMA 2 & OA - ADDONS & MODS: DISCUSSION
    Replies: 0
    Last Post: Jul 15 2010, 18:56
  3. Custom 3D Heads
    By PhilippRauch in forum ARMA 2 & OA - SUGGESTIONS
    Replies: 6
    Last Post: Apr 22 2009, 17:14
  4. Custom Objects onto map?
    By hedcrusha in forum ARMA : MAP EDITING (VISITOR)
    Replies: 10
    Last Post: Sep 26 2007, 17:17
  5. Problem using llauma Heads
    By Winters! in forum ADDONS & MODS: DISCUSSION
    Replies: 9
    Last Post: Jan 7 2007, 13:45

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •