Results 1 to 6 of 6

Thread: Black fog surrounding model

  1. #1

    Black fog surrounding model

    After working with super-shader materials, I noticed black pp-effect fog surrounding the shell of my model in the buldozer viewer. It disappears when I zoom in real close, and fades out when I zoom out far. Does anyone know what this is and why it is happening?

  2. #2
    Real time anti aliasing.


    My inbox is fill and won't be emptied. If your PM is regarding requests to use my work, unfortunately I choose not to grant such permission. My work is for use with CWR2 only.

  3. #3
    Staff Sergeant Double Doppler's Avatar
    Join Date
    Sep 1 2010
    Location
    London, UK
    Posts
    241
    Author of the Thread
    How would I go about disabling this effect and is it visible in-game like the way it is in buldozer?

  4. #4
    Sorry, I meant to say ambient occlusion. It was early in the morning for me. This may have something to do with your graphics drivers.

    Is it a small object? Are you moving the camera near it or zooming?

    The buldozer config file is located in:

    your user profile\Documents\ArmA 2\buldozer.cfg
    Last edited by Max Power; Apr 5 2012 at 22:22.

  5. #5
    Staff Sergeant Double Doppler's Avatar
    Join Date
    Sep 1 2010
    Location
    London, UK
    Posts
    241
    Author of the Thread
    Quote Originally Posted by Max Power View Post
    Is it a small object? Are you moving the camera near it or zooming?
    Moving the camera near it. Before I used supershaders on my materials it was fine. I have made NOHQ, smdi and as maps of the textures and their effects work, however I get the fog problem.

    I would like to know what problems cause this, so I could put an end to it. My object is a hatchback car, similar in size to the golf in Arma 2.
    Last edited by Double Doppler; Apr 5 2012 at 22:28.

  6. #6
    Ambient occlusion measures the distance between surfaces and puts shadows on the interior to simulate the fact that light can't really get there. SSAO computes the difference in depth of the surface being displayed and compares between pixels on screen. Something about the calculations seems to go awry when the camera is very close to an object. At any rate, I find this doesn't happen if I use zoom instead. You can edit the ssao settings in your graphics drivers or in the buldozer.cfg to possibly find a solution to the problem, maybe by increasing its accuracy or by turning it off.
    Last edited by Max Power; Apr 5 2012 at 23:46.

Similar Threads

  1. Old-model black G36s compared to the newer Camo G36s?
    By David Schofield in forum ARMA 2 & OA - QUESTIONS & ANSWERS
    Replies: 2
    Last Post: Feb 13 2012, 19:47
  2. Black ceilings on building model
    By Robster in forum ARMA 2 & OA : MODELLING - (O2)
    Replies: 3
    Last Post: Nov 7 2011, 21:46
  3. Model appearing black in buldozer.
    By Python.au in forum ARMA 2 & OA : MODELLING - (O2)
    Replies: 2
    Last Post: Feb 5 2011, 03:57
  4. Stop AI from seeing through fog and pitch black
    By victim913 in forum ARMA 2 & OA : MISSIONS - Editing & Scripting
    Replies: 3
    Last Post: Jan 24 2010, 19:54
  5. Model is vicible behind smoke/dust/fog
    By GalComT in forum OFP : CONFIGS & SCRIPTING
    Replies: 1
    Last Post: Jan 21 2005, 21:08

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •